U bent hier

Zet jij in 2022 de stap naar Partners in Parenting?

"We kijken uit naar gewone gezinnen met een buitengewoon engagement"

Wat is Partners in parenting?

‘Partners in Parenting’ geeft kinderen die in een leefgroep verblijven en niet of nauwelijks naar huis kunnen een plek buiten de leefgroep. Op die manier krijgen zij alle kansen om
te ontwikkelen. Het gaat hier specifiek om kinderen met een bepaalde problematiek die daardoor niet in aanmerking komen voor reguliere pleegzorg.

De voorziening als ankerpunt

Tijdens dit traject kunnen pleegouders rekenen op zeer intensieve begeleiding vanuit de voorziening in samenwerking met pleegzorg. Bovendien is er altijd de mogelijkheid om terug te vallen op de voorziening, deze blijft namelijk steeds het ankerpunt. Zo blijft er bijvoorbeeld altijd een bed voor het kind gereserveerd in de leefgroep. De samenwerking tussen ouders, pleegouders en voorziening staat hierin centraal.

Verschillende vormen

Lang, kort of af en toe logeren. Het kan allemaal. De nood van ieder kind verschilt, dus zoeken we ook verschillende soorten gezinnen. Zij die voor lange tijd een engagement willen aangaan waarbij het kind full time bij hen verblijft, maar ook gezinnen waar kinderen af en toe eens mogen logeren of spelen. Voor een kind dat in een leefgroep verblijft, is een extra plekje erg welkom.

Interesse?

Schrijf je dan zeker in via pleegzorg.be voor een vrijblijvende infosessie (Als de geldende coronamaatregelen dit niet toelaten, organiseren we deze infosessie digitaal.)
www.pleegzorgvlaamsbrabantenbrussel.be

 

(Foto door Kindel Media via Pexels)