U bent hier

Klankbordgroep 16/05/2024

Thema: Vrijwilligers inzetten op evenementen en korte opdrachten

Vrijwilligers inzetten voor buurt-, school-, sportfeesten, festivals, festiviteiten of evenementen in de stad kan uitdagend zijn. Hoe vind je op korte termijn veel vrijwilligers? Hoe zorg je ervoor dat de werving van vrijwilligers inclusief en divers is? Op welke manier geef je de vrijwilligers een goede ervaring terwijl ze helpen?

Een antwoord op deze vragen krijg je deze keer van Refu Interim die sinds 1 april 2024 haar werking uitbreidt naar Brussel (in samenwerking met bon en ons / met steun van VGC). Zij brengen fijne mensen samen met toffe organisaties – in de nabije toekomst misschien wel met de jouwe!  Ze organiseren ‘groepsvrijwilligerswerk’ voor nieuwkomers. De vrijwilligers kunnen ingezet worden voor de keuken- of bar ploeg, als handige harry, bij het onthaal, als steward of artiest... (bijna) alles is mogelijk! 

Dit biedt voor jouw organisatie diverse voordelen. Refu Interim bereidt niet alleen de vrijwilligers, maar ook de organisaties voor op de samenwerking. Concreet voorzien ze geschikte vrijwilligers voor jouw event en bij aanvang van het vrijwilligerswerk komen zij mee ter introductie. De vrijwilligers van Refu Interim brengen klank en kleur binnen je organisaties. Het is bovendien een stimulans voor nieuwkomers om in contact te komen met anderen, hun stad beter te leren kennen en hun talenten te tonen. Voor beide is dit dus overduidelijk een win-win.  

 

Wat mag je verwachten?    

Waarom Refu Interim doet wat ze doen, hoe ze zijn ontstaan, welke methodiek ze hanteren en hoe alles praktisch in zijn werk gaat, dat komen ze tijdens klankbordgroep aan jullie vertellen.   

Dit zullen ze doen zoals ze dat het liefst doen: niet alleen door te zitten en luisteren, maar door confrontatie en inleving. Met veel humor en ervaringsgerichtheid leggen ze graag met jou al een paar blinde vlekken bloot.  

Kom dus zeker luisteren en beleven, en laat je ook verrassen door de ervaringsdeskundigen. Zij zullen je als geen ander laten aanvoelen wat inclusief vrijwilligerswerk écht betekent.  

Daarna hebben we het over de praktische mogelijkheden tot samenwerking.  

Wie mag deelnemen?

De klankbordgroep is er voor organisaties en initiatieven met een werking in Brussel.

Netwerk-lunch?

We sluiten de klankbordgroep af met een vegetarische lunch. Zo zijn we zeker dat er voldoende tijd is voor uitwisseling en netwerking.

Hoeveel kost het om deel te nemen?

Als lid van Steunpunt Vrijwilligerswerk Brussel neem je gratis deel. Niet-leden betalen 35 euro.

Onze leden hebben tal van voordelen, check ze hier. Heb je hier een vraag over, aarzel niet ons te contacteren.

Inschrijven

Ik schrijf me in (inschrijven is verplicht, ook voor leden)

Praktisch

Datum: donderdag 16 mei 2024
startuur: 10:00 (welkom vanaf 9u30) 
einduur: 13:30
Plaats: MUNTPUNT, Munt 6, 1000 Brussel
Zaal: Mallemunt
Lunch: we voorzien een vegetarische lunch voor jou.

 

Foto: Annelies Vanhove
Adres 

Muntpunt, Munt 6, 1000 Brussel

Datum 
donderdag, 16 mei, 2024 - 10:00 tot 13:30
Prijs 
leden: gratis | nt-leden: €35
Begeleider 
Refu Interim & Steunpunt Vrijwilligerswerk Brussel
Lees ook 

actuele thema’s, uitwisseling en het laatste nieuws over vrijwilligerswerk

Vrijwilligers

Is jouw organisatie opzoek naar vrijwilligers? Doe mee aan de vrijwilligersmarkt

Vrijwilligers