U bent hier

Vroeger nadenken over later

Een film, een documentaire en een cahier= vormingspakket

Het uitgangspunt van dit vormingspakket is het project Samenhuizen in het centrum van Brussel. De film J’existe! volgt drie toekomstige bewoners in de aanloop van hun intrede in het project. De documentaire brengt het gemeenschappelijk leven op desite in beeld. Het bijhorend cahier zit boordevol getuigenissen van bewoners, begeleiders en alle initiatiefnemers en partners. We ontwikkelden met deze ingrediënten het vormingspakket: vroeger nadenken over later.

Na vertoning van de film en de documentaire gaan de deelnemers, onder begeleiding, aan de slag met hun wensen en noden. De beelden brengen veel emoties teweeg waardoor zonder omwegen iedereen er gemakkelijker toe komt om zijn wensen en noden onder woorden te brengen. Weg van eenrichtingsverkeer waarbij een expert komt uitleggen wat die allemaal weet. De ervaring leert dat het tot een boeiende dialoog kan komen onder de deelnemers. Het laat hen niet onberoerd en ze blijven er naderhand op terugblikken.

Het Kenniscentrum WWZ kan voor elke organisatie of werking in het Brussels Hoofdstedelijk
Gewest dit vormingspakket op maat aanbieden.
Het cahier kan tegen kostprijs verkregen worden en bevat tevens de linken naar de bewegende beelden.

Contacteer ons

Contact 
luc.lampaert@kenniscentrumwwz.be
+32 475 39 08 72

Luc is mede-initiator en begeleider van collectieve woonzorgprojecten in Brussel, o.a. het project Samenhuizen en het solidair woonproject Casa Viva. Hij houdt de vinger aan de pols in Brussel aangaande collectieve projecten en weet als geen ander waar de beperkingen en opportuniteiten liggen. Je kan bij hem terecht voor informatie en inspiratie, en op eenvoudige vraag komt hij het thema voor jouw organisatie of doelpubliek toelichten.

Lees ook 
film slotscene

Documentaire over drie nieuwe bewoners van het project Samenhuizen in Brussel

Welzijn
Wonen
Zorg
voming

Ontdek ons vormingsaanbod.

Welzijn
Wonen
Zorg
Vrijwilligers