U bent hier

Een bloem, een glimlach

Een bloem, een glimlach!

Een bloem en een glimlach is een fijne attentie om het gevoel van eenzaamheid te doorbreken

Op 1 oktober, Internationale Dag van de Ouderen, geven we een fijne attentie om het gevoel van eenzaamheid te doorbreken. Het is het tweede jaar dat deelnemers van de solidaire netwerken BuurtPensioen - Pens(i)onsQuartier en Bras dessus Bras dessous de straten, pleintjes en markten van de gemeentes Brussel, Elsene, Jette, Evere, Laken, Neder-Over-Heembeek, Vorst en Ukkel zullen aflopen om een bloemetje te geven aan passanten die het op hun beurt zullen overhandigen aan een eenzame oudere in hun buurt.

Bovenop deze warme attentie, is er de wens om het grote publiek te sensibiliseren voor de situatie van geïsoleerde ouderen en de kwetsbare situatie waarin zij leven, hen spreekruimte te geven en de deelnemers van de netwerken de mogelijkheid te bieden hun engagement te uiten.

Laten we een warm moment beleven ! Wij geven jou een bloem, geef ze aan een eenzame oudere persoon in je buurt.

We krijgen voor onze actie de steun van Candriam om het initiatief te realiseren.  Zij nemen samen met ons deel aan de actie “een bloem, een glimlach”.

Charlotte Hanssens

charlotte.hanssens@kenniscentrumwwz.be
02 211 02 40 / GSM 0484 483 833

Charlotte is verantwoordelijk voor de uitbouw van Het BuurtPensioen sinds 2016. Dat BuurtPensioen bestaat uit verschillende, lokale netwerken van buren die elkaar helpen in het dagelijks leven. Ze coördineert de begeleiding en stimuleert de groei van elk nieuw netwerk. Wil je graag een lokaal netwerk oprichten in jouw buurt, dan ben je bij haar aan het juiste adres.

Lees ook 

Het BuurtPensioen is een netwerk van buren die elkaar helpen in het dagelijks leven

Zorg
Vrijwilligers