U bent hier

Aan de slag met de SDG's

Hoe de SDG’s gebruiken?

We bieden jullie via de werkkoffer verschillende laagdrempelige  instrumenten zodat duurzaamheid niet alleen actief op de agenda  wordt gezet maar een onderdeel wordt van een nieuw normaal. Hier vind je alles in een handig werkboekje.

De SDG’s zijn een wereldwijde kapstok om duurzaamheid overal onder de aandacht te brengen en concrete engagementen ervoor aan te gaan.. De SDG’s zijn een vervolg op de milleniumdoelstellingen 2015. Deze  focusten in de eerste plaats op acties tvv honger en armoede in de ontwikkelingslanden.  De SDG’s daarentegen plaats iedereen wereldwijd voor zijn verantwoordelijkheid. De klimaatsverandering, armoede, pandemieën, milieuproblemen … moeten wereldwijd worden aangepakt.

Maak gebruik van de enquête, de werkkoffer, het starterspakket ... Snuister door de verschillende instrumenten en kies wat voor jullie organisatie het gemakkelijkste werkt.  Volg de infosessie of laat je begeleiden door het Kenniscentrum. 

Wees gerust. Jullie dragen in Brussel zeker bij aan één of meerdere van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Valoriseer jouw organisatie. Vul de enquête in en bespreek het resultaat in team. Benieuwd naar jullie heldenstatus? Neem hier al een kijkje.

Contact 

Veerle Leroy

veerle.leroy@kenniscentrumwwz.be
+32 (0)2 413 01 59

Veerle zet zich gedreven in voor een betere kennis van de SDGs –de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties- Agenda 2030 met de slogan 'To leave no one behind'. Zij begeleidt, zowel het Kenniscentrum WWZ als de bredere Brusselse Welzijnssector, bij de implementatie van de SDGs. Daarbij staat het verkleinen van de kloof tussen kwetsbare Brusselaars en het recht op een duurzaam leven voor iedereen centraal.

Lees ook 
de 17 sdgs

Het Kenniscentrum WWZ engageert zich de SDG's te implementeren in eigen organisatie en de Brusselse welzijnssector hierbij te begeleiden.

Kennis
Welzijn
Wonen
Zorg
vrouwen in een overleg

Natuurlijk draagt jouw organisatie bij aan een betere wereld.

Welzijn
Zorg
Werkkoffer

Materiaal en hulpmiddelen om met de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) aan de slag te gaan.

Welzijn
Zorg
figuurtje met tekstballon SDG's

Kom te weten welke heldenrol jij speelt bij de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen.

Welzijn