U bent hier

Basisvorming Cultuursensitieve zorg

Kwaliteitsvolle zorg voor iedereen

De samenleving is superdivers. Deze superdiversiteit blijft de komende jaren alleen maar toenemen. Om een goede kwaliteitsvolle zorg te verlenen aan iedereen, vraagt dit aandacht voor cultuursensitieve zorg. Hoe kun je je cultuursensitieve vaardigheden verbeteren? Wat verstaan we eigenlijk onder cultuursensitieve zorg? Is dit zo anders als zorg leveren op maat?  Ben je je voldoende bewust van je eigen gekleurde bril?
Na een korte introductie over de context van superdiversiteit en migratiedynamieken, gaan we aan de hand van concrete voorbeelden en bewustwordingsoefeningen in op deze vragen.

Deze interactieve vorming is momenteel enkel te boeken voor je team of organisatie.  Voor meer informatie neem contact op met cynthia.van.thiel@kenniscentrumwwz.be

Voor wie: hulpverleners

Duur: 1,5 uur online of 3 uur fysiek.

Contact 
cynthia.van.thiel@kenniscentrumwwz.be
02 211 02 46

Cynthia is geïntrigeerd door de superdiversiteit in Brussel. Die beperkt zich niet enkel tot de ruime verscheidenheid aan herkomst in Brussel, maar eveneens de diversiteit in gender, sociale klasse, handicap, seksuele oriëntatie ... Aan de hand van het kruispuntdenken geeft ze duiding over discriminatie en sociale uitsluitingsmechanismen. Daarnaast is zij het aanspreekpunt voor organisaties met vragen over cultuursensitieve zorg.

Lees ook 
web

Leer hoe je uitsluiting en discriminatie op de werkvloer kunt verminderen

Reflectietool voor divers-sensitieve projecten en acties.

Welzijn

Cultuursensitieve zorg heeft als doel de zorg voor mensen van vreemde origine in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te optimaliseren

Zorg