U bent hier

Aangepaste werking Covid

Covid-maatregelen: aangepaste werking het BuurtPensioen

De laatste maanden konden we gelukkig opnieuw samen naar buiten om elkaar te ontmoeten. Met de stijgende Covid-cijfers en de nieuwe maatregelen, komt daar jammer genoeg weer verandering in en zullen we onze werking sterk moeten aanpassen. Toch is het nu zeker extra belangrijk om er nog meer voor elkaar te zijn en zorg te dragen voor elkaar. Het BuurtPensioen blijft dan ook beschikbaar en we zullen onze organisatie, activiteiten en permanenties volgens de huidige veiligheidsmaatregelen aanpassen om jullie ook in deze moeilijke periode te blijven helpen en ondersteunen.

· De permanenties in de verschillende antennes blijven doorgaan, in beperkte kring en met mondmasker.

· De gezellige bijeenkomsten proberen we in de mate van het mogelijke in de buitenlucht te organiseren.

· De vormingen zullen voorlopig ook blijven doorgaan, met aandacht voor de mondmaskerplicht en andere geldende maatregelen. Mensen die zich inschreven voor de vormingen zullen verder gecontacteerd worden.

· Tijdens de komende weken en maanden zullen we op verschillende momenten opnieuw aangepaste activiteiten en alternatieven voorzien, van kleine wandelingen en stoepbabbels tot telefooncirkels en raamexpo’s. Meer info volgt binnenkort.

Het BuurtPensioen blijft in ieder geval paraat staan in de buurten!

Graag willen wij hierbij een ook extra oproep lanceren om tijdens deze periode extra attent te zijn voor kwetsbare buurtbewoners en niet te aarzelen hen eens aan te spreken. Een glimlach, een kaartje in de bus of een simpele “hallo” kan werkelijk wonderen doen. Zoals elk jaar lanceren we bij het BuurtPensioen op het einde van het jaar onze actie tegen eenzaamheid. Mensen die dat willen kunnen zich daarbij opgeven om andere leden van het netwerk een extra handje te helpen of hen een hart onder de riem te steken. Help je graag een extra handje mee of kan je zelf wat hulp gebruiken? Aarzel dan zeker niet en laat het ons weten of neem contact op met jouw lokale antennebegeleider/-ster. Zo kunnen we allemaal samen, veilig, zonder zorgen en met een warm hart het nieuwe jaar in!

Hou moed en daar zorg voor elkaar!