U bent hier

lesmateriaal over vrijwilligerswerk voor leerkrachten NT2

Aan de slag in de klas

Vrijwilligerswerk introduceren in de klas

Vrijwilligerswerk is een ideale manier om Nederlands te oefenen in de vrije tijd: je oefent Nederlands, je doet werkervaring op in een bepaalde sector en je bouwt aan een Nederlandstalig netwerk.

Leerkrachten NT2 kunnen hun cursisten warm maken voor Oefenkansen Nederlands via vrijwilligerswerk dankzij het handige lesmateriaal dat we uitwerkten i.s.m. het Huis van het Nederlands. Een volledig uitgewerkte les met informatie maar ook stellingen, afbeeldingen, getuigenissen, filmpjes en interessante websites. Binnenkort vind je hier ook een papieren versie van het lesmateriaal.

Uitleg van het pakket voor de lesgever

Lespakket vrijwilligerswerk (online)

Aarzel niet ons te contacteren als je suggesties of opmerkingen hebt. Zo kunnen we het lespakket kritisch evalueren en voortdurend bijsturen.

barbara.fruyt@kenniscentrumwwz.be
02 218 55 16

Barbara is bevlogen door het thema vrijwilligerswerk en volgt de ontwikkelingen op de voet. Heb je vragen over de vrijwilligerswetgeving? Ze legt het allemaal met plezier uit. Samen met Emma creëert ze ontmoeting en uitwisseling tussen Brusselse actoren en ondersteunt ze organisaties bij hun vrijwilligersbeleid via vormingen en begeleiding op maat over alle sectoren heen.

Lees ook 

Is jouw cliënt of cursist toe aan vrijwilligerswerk?

Vrijwilligers

Info en sfeerbeelden

Vrijwilligers

Vind leuke en interessante vacatures bij honderden vrijwilligersorganisaties in Brussel

Overzicht