U bent hier

Vrijwilligerswerk in Brussel: Hoe betrek je de buurtbewoners?

Vorming: Vrijwilligerswerk in Brussel: Hoe betrek je de buurtbewoners? donderdag 17 oktober 2019

 

DEZE VORMING IS VOLZET, schrijf je in op onze wachtlijst. Wij contacteren jou indien er plaats vrijkomt of een 2de editie georganiseerd wordt. 

 

Hoe betrek je de buurtbewoners en hoe maak je mensen enthousiast? Hoe zorg je ervoor dat ze vrijwilliger worden in jouw organisatie? Heb jij een duidelijk beeld op je buurt en de bewoners? Kennen zij jouw organisatie? 

Het grote potentieel aan burgers die zeggen bereid te zijn tot participatie in hun buurt is verrassend en bemoedigend. In de praktijk blijkt echter dat er vaak nog een groot verschil is tussen wat mensen aangeven te willen doen en wat mensen daadwerkelijk gaan doen. De uitdaging ligt in het benutten van dit potentieel. Jouw organisatie kan baat hebben bij een actieve inbreng van de buren. Het zou zonde zijn dit potentieel niet te benutten.

 

Hoe ziet de dag eruit?

Via de methodiek van 'de wijze gans' gaan we samen aan de slag om tot nieuwe inzichten en ideeën voor je werking te komen.

Je krijgt een praktijkvoorbeeld te horen van een Brusselse organisatie. Hoe zij te werk gaan, wat de struikelblokken zijn en wat hen energie geeft.  

Op het einde van de dag neem je een canvas mee naar huis om verder mee aan de slag te gaan.
De canvas in posterformaat is een werkblad om jou te inspireren en jouw ideeën te visualiseren.

 

Doelgroep
Deze vorming richt zich tot iedereen die aan de slag wil gaan met een divers vrijwilligersteam en zodoende zijn vrijwilligerswerking kleurt naar de Brusselse context.

 Max. 15 deelnemers 

Deelnameprijs
Bij de deelnameprijs is een broodje inbegrepen. We denken ook aan de vegetariërs.
Onze deelnameprijs mag geen belemmering vormen om te participeren aan onze initiatieven. Indien dit wel zo is vragen we je met ons contact op te nemen zodat we in overleg je deelname toch kunnen realiseren.

 

 

Illustratie: ©Anna Isaeva

 

Adres 

Lakensestraat 76, 1000 Brussel

Datum 
donderdag, 17 oktober, 2019 -
09:30 tot 16:30
Prijs 
niet-leden €60 | leden €30
Begeleider 
Sarah Eelen | Barbara Fruyt