U bent hier

Digitale exclusie: wie is er mee met deze sneltrein?

Steeds meer groepen drijven weg van diegenen die wel toegang hebben tot nieuwe technologieën

Het Kenniscentrum WWZ begeleidde 7 studenten van de bachelor Sociaal werk voor volwassenen van de Hogeschool Odisee in Brussel tijdens hun eindwerk over digitale uitsluiting.  

De studenten onderzochten wat digitalisering betekent voor de Brusselaars aan de hand van straatinterviews met toevallige passenten. Zo vertelden Jean-Marie, Harika, Telma, Nixon, Clemence, Alain en Zineb hoe zij de digitale sneltrein ervaren. Daarna gingen de studenten langs bij Brusselse organisaties om na te gaan hoe zij omgaan met digitale uitsluiting van hun cliënten: CAW Brussel, Chez Nous/Bij Ons, Ligo Brusselleer, Den Teirling, Agentschap Opgroeien, OCMW Brussel en Wijkpartenariaat De Schakel 

Ten slotte kwamen de studenten met eigen voorstellen om de digitale inclusie in Brussel te verbeteren. Op 16 Juni presenteerde ze hun eindwerk op een ludieke en interactieve manier met presentaties en een digitale menselijke stoptrein.

Maar genoeg verteld ... we willen jullie vooral zelf laten ontdekken wat de studenten allemaal neerpenden. Lees hier de straatinterviews en de bevindingen uit de gesprekken met de organisaties! 

Lees hier het verslag over digitale uitsluiting in Brussel

Contact 
frank.tierens@kenniscentrumwwz.be
02 211 02 48

Corona heeft ons digitaal wakker gemaakt. Niet iedereen is mee op de digitale trein. Frank onderzoekt en coördineert digitale uitsluiting in Brussel in samenwerking met vele sociale verenigingen. Als sociale Ingenieur wil hij de digitale drempels voor vele Brusselaars wegwerken. Hij bijt zich vast in de digitale inclusie in onze hoofdstad. Je kan hem hierover altijd aanspreken zo niet contacteert hij jou wel eens hierover.

Lees ook 
digitaal op de trein

Het Kenniscentrum WWZ startte een traject om aan digitale inclusie te werken

Welzijn
met de handen in het haar voor de computer

Tegenover een computer kan je het niet meer met handen en voeten uitleggen

Welzijn