U bent hier

Over ons

Vrijwilligers en organisaties samenbrengen en ondersteunen

​Wie we zijn

Iedereen kan bij ons terecht over alles wat het Brusselse vrijwilligerswerk aangaat. 

Wij brengen vrijwilligers en organisaties samen, bieden steun en gaan in op je vragen en noden. Steunpunt Vrijwilligerswerk Brussel is onderdeel van Kenniscentrum WWZ vzw.

Ons vrijwilligersteam

Onze vrijwilligers geven het beste van zichzelf en helpen ons de beste service te bieden.

  • Kom je naar ons infopunt met vragen over vrijwilligerswerk dan word je hartelijk onthaald door een van onze onthaalmedewerkers.
  • Onze reporters en fotografen gaan graag op pad om vrijwilligers te interviewen en in de kijker te plaatsen. Hun verhalen zijn een echte inspiratie.
  • Expertise kan enkel gedeeld worden als alle kennis ook goed gearchiveerd wordt. Hiervoor kregen we de hulp van enkele fantastische vrijwilligers.

Onze intersectorale klankbordgroep

De klankbordgroep bestaat uit personen die het Brussels (Nederlandstalig) vrijwilligerswerk aanhangt, vertegenwoordigt of lief hebt.  We bepalen samen de agenda, het thema voor de volgende bijeenkomst. We werken met cases, gastspreker/vrijwilliger aan het woord, actualiteit, bezoek, … Meer info en datums.

Structurele partners

Muntpunt, Huis van het Nederlands, Agentschap Integratie en Inburgering

Contact

Steunpunt Vrijwilligerswerk Brussel

Lakensestraat 76 bus 2
1000 Brussel
tel. 02 218 55 16

vrijwilligerswerk(at)kenniscentrumwwz.be

We zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag tussen 9.30 en 16.30 uur

 

Contact 
barbara.fruyt@kenniscentrumwwz.be
02 413 01 49

Barbara is bevlogen door het thema vrijwilligerswerk en volgt de ontwikkelingen op de voet. Heb je vragen over de vrijwilligerswetgeving? Ze legt het allemaal met plezier uit. Samen met Sarah creëert ze ontmoeting en uitwisseling tussen Brusselse actoren en ondersteunt ze organisaties bij hun vrijwilligersbeleid via vormingen en begeleiding op maat over alle sectoren heen.

sarah.eelen@kenniscentrumwwz.be
02 413 01 51

Sarah is de ambassadeur van het Brussels vrijwilligerswerk. Samen met Barbara ondersteunt ze organisaties in het succesvol werven en begeleiden van vrijwilligers. Ze focust op talenten, toegankelijk vrijwilligerswerk en een duurzaam vrijwilligersbeleid van A tot Z. Je kan bij haar terecht voor informatie, advies en vooral veel inspiratie! Ze deelt graag haar ervaringen en kennis met jullie.

Lees ook 

Met vrijwilligers werken is een vak apart. Daar willen wij je graag bij helpen.

Vrijwilligers

Is jouw cliënt of cursist toe aan vrijwilligerswerk?

Vrijwilligers

Op zoek naar vrijwilligerswerk of vragen over vrijwilligerswerk? Dan ben je bij ons op de goede plaats

Vrijwilligers