U bent hier

WEDSTRIJD: een nieuwe naam voor het BuurtPensioen - Pens(i)onsQuartier

Het BuurtPensioen wordt zelfstandig

Sinds 1 januari 2022 is Het BuurtPensioen – Pens(i)onsQuartier officieel een zelfstandige vzw. Het burenhulpnetwerk maakt dus niet langer deel uit van het Kenniscentrum WWZ. De verzelfstandiging ging ook gepaard met een naamsverandering. De vzw heet vanaf nu Accolage.
We verwelkomen je graag op onze nieuwe website www.accolage.be.

Depuis le 1er janvier 2022, Het BuurtPensioen - Pens(i)onsQuartier est officiellement une asbl indépendante. Le réseau d'entraide ne fait donc plus partie de Kenniscentrum WWZ. L'indépendance s'est également accompagnée d'un changement de nom. L'association à but non lucratif s'appelle désormais Accolage. 
Nous vous invitons à visiter notre nouveau site web www.accolage.be 

WEDSTRIJD: help jij ons aan een nieuwe naam? 

In 2022 wordt het BuurtPensioen – Pens(i)onsQuartier een zelfstandige organisatie en zullen we dus niet langer deel uitmaken van het Kenniscentrum WWZ. Ter gelegenheid van die grote stap gaan we op zoek naar een NIEUWE NAAM en jij kan ons daarbij helpen. Stuur ons al jouw creatieve ideeën door en maak kans op een lekker etentje georganiseerd door het BuurtPensioenteam!

Het BuurtPensioen ontstond in 2013 als een project van het Kenniscentrum WWZ, als een project van informele, buurtgerichte zorg. Later dat jaar al zag onze eerste BuurtPensioen antenne het levenslicht in Neder-Over-Heembeek. Onze burenhulpnetwerken zijn over de jaren heen enorm gegroeid. Vandaag telt ons netwerk 10 actieve antennes over heel Brussel met meer dan 600 geëngageerde buurtbewoners. In 2022 zet onze organisatie een belangrijke stap en worden het BuurtPensioen - Pens(i)onsQuartier een zelfstandige vzw. Zo kunnen wij als organisatie nog beter onze buurtbewoners en vrijwilligers  ondersteunen, begeleiden en op zoek kunnen gaan naar duurzame oplossingen voor alle kleine zorgvragen.

Die stap brengt groot nieuws met zich mee: we gaan namelijk op zoek naar een nieuwe naam voor ons netwerk en jij kan ons daarbij helpen.  Heb jij misschien de perfecte suggestie voor een nieuwe, sprankelende naam? Dan is dit jouw kans om het ons te laten weten.

Enkele vereisten: we zijn namelijk op zoek naar een naam die

  • Te begrijpen is voor zowel Nederlandstaligen als Franstaligen
  • Eenvoudig geformuleerd en makkelijk te onthouden is
  • Die ook de kern van ons netwerk omschrijft of bevat, denk daarbij zeker aan burenhulp, ouderen, kleine zorg, buurtnetwerk, solidariteit etc.

Prijs: Wie ons de ultieme nieuwe naam kan bezorgen, maakt kans op een lekker en gezellig etentje georganiseerd door het BuurtPensioen team!

Wat moet ik doen? Stuur jouw voorstel tegen ten laatste 31 januari 2021 naar buurtpensioen@kenniscentrumwwz.be, met als onderwerp ‘nieuwe naam’ of geef jouw idee door aan jouw antennebegeleidster. Laat je creativiteit de volle loop!

Alles zal in de loop van 2022 feestelijk ingehuldigd worden. Wordt vervolgd! 

Graag willen we ook het volledige team van het Kenniscentrum WWZ bedanken voor hun jarenlange ondersteuning. Het is fijn om te weten dat we ook de komende tijd nog op de steun van het Kenniscentrum kunnen rekenen.