U bent hier

Vorming: met succes vrijwilligers werven

Vorming: met succes vrijwilligers werven, dinsdag 04 februari 2020

VOLZET Schrijf je in op de wachtlijst.

Hoe kan je doordacht te werk gaan om de juiste vrijwilliger te vinden?

Vrijwilligers vinden die je willen helpen bij jouw activiteiten gaat niet vanzelf. Nieuwe vormen om vrijwilligers te vinden en binden zijn noodzakelijk. Het binnenhalen van vrijwilligers is veel méér dan een simpele actie waar even veel energie in moet worden gestopt. Hoe bereik je de juiste mensen? Hoe maak je hen enthousiast? Hoe ziet een goede campagne eruit? 

 

Wat leer je?

  1. Je krijgt inzicht in de evoluties binnen het vrijwilligerslandschap en leert verschillende types van vrijwilligers herkennen. Hoe denken vrijwilligers anno 2020 en hoe kan je hierop inspelen?

  2. Je staat stil bij wat jouw organisatie te bieden heeft aan de vrijwilliger en wat er verwacht wordt. Is je organisatie aantrekkelijk voor vrijwilligers? Welke talenten zoek je?

  3. Aan de hand van concrete tips en tricks leer je een aantrekkelijke vacature op te stellen. Je gaat al onmiddellijk aan de slag.

  4. Je maakt kennis met verschillende wervingsstrategieën en –kanalen die aansluiten op de noden van de vrijwilliger van vandaag. Je gaat naar huis met een handige checklist!

 

Doelgroep

Deze vorming is bedoeld voor verenigingen of organisaties uit verschillende sectoren die werken met vrijwilligers.

We werken steeds heel interactief en geloven sterk in de kracht van de collectieve intelligentie en uitwisseling over de sectoren heen.

Het maximum aantal deelnemers is 15.

 

Foto: Ivan Bertolazzi from Pexels
Adres 

Het Lakenhuis: Lakensestraat 76 | 1000 Brussel

Datum 
dinsdag, 4 februari, 2020 - 09:30 tot 15:30
Prijs 
niet-leden €80 | leden €40
Begeleider 
Sarah Eelen | Barbara Fruyt