U bent hier

Zomeractiviteiten van het BuurtPensioen in volle gang!

Het BuurtPensioen wordt zelfstandig

Sinds 1 januari 2022 is Het BuurtPensioen – Pens(i)onsQuartier officieel een zelfstandige vzw. Het burenhulpnetwerk maakt dus niet langer deel uit van het Kenniscentrum WWZ. De verzelfstandiging ging ook gepaard met een naamsverandering. De vzw heet vanaf nu Accolage.
We verwelkomen je graag op onze nieuwe website www.accolage.be.

Depuis le 1er janvier 2022, Het BuurtPensioen - Pens(i)onsQuartier est officiellement une asbl indépendante. Le réseau d'entraide ne fait donc plus partie de Kenniscentrum WWZ. L'indépendance s'est également accompagnée d'un changement de nom. L'association à but non lucratif s'appelle désormais Accolage. 
Nous vous invitons à visiter notre nouveau site web www.accolage.be 

Het zomert in de antennes van het BuurtPensioen! 

Het begin van de zomer betekent bij het BuurtPensioen ook de start van een hele reeks zomeractiviteiten, die zich in de verschillende Brusselse wijken voortzetten. Na een lange periode van verplicht sociaal isolement, kijken de buurtbewoners er namelijk in volle verwachting naar uit om hun buren opnieuw in de buitenlucht te kunnen ontmoeten en hun verhalen met elkaar te delen. Van aangename wandelingen, picknicks in het park, tot gezamenlijke snackmomenten en grotere buurtfeesten: de zomeractiviteiten bij het BuurtPensioen zijn in volle gang! 

 

Zomer 2021 zijn we elke vrijdag van 14:00 tot 16:00 paraat in het Fontainaspark, in samenwerking met onze lokale partners Forum LDC en Zoom Seniors Anneessens. Je kan er komen bijzitten onder onze parasol om gewoon een babbel te slaan en iets te drinken of om actief deel te nemen aan onze spelactiviteiten, zoals yoga voor senioren en meditatietherapie. Er is voor ieder wat wils.

 

Omdat we julllie de beelden van de afgelopen zomeractiviteiten niet willen onthouden, volgt hier alvast een kort, visueel overzicht van enkele activiteiten:

 

Donderdag 8 juli konden buurtbewoners van onze antenne Marollen dan weer genieten van een artistieke namiddag in het Art & marges museum. Ze brachten er een bezoek aan de tentoonstelling 'Chanson d'Amour', die volledig in het teken stond van het liefdeslied, bovendien gevolgd door een workshop waar deelnemers hun innerlijke kunstenaar konden loslaten. 

Op vrijdag 23 juli organiseerde onze antennebegeleidster Mina,  in samenwerking met het buurthuis van de Noordwijk, een uitgebreid en gezond ontbijt voor de bewoners uit de antenne's in Noordwijk en Molenbeek. 

Op dinsdag 27 juli organiseerde onze antenne in Noordwijk een kleine picknick in la Ferme Nos Pilifs, een groot domein met een kinderboerderij en verschillende (moes)tuinen in Neder-Over-Heembeek. 

Lees ook 

Het BuurtPensioen is een netwerk van buren die elkaar helpen in het dagelijks leven

Zorg
Vrijwilligers

Zoek een antenne in je buurt

Zorg
Kennis
BuurtPensioen

Lees hier de verhalen van onze vrijwilligers en medewerkers

Kennis